Sjokoladekake med muskatnøtt

Idag har jeg testet en helt ny julekake! En sjokoladekake med hjerte av Jul 🙂
Dessverre ble ikke resultatet slik som forventet, men smaken av muskat i sjokoladekaken var helt fantastisk. En absolutt go’bit til både barn og voksne.
image

Til denne trenger du:
220 gram romtemperert smør
3 dl sukker
4 stk romtempererte egg
250 g hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts malt kanel
1 ts revet muskatnøtt
2 dl melk
3 ss kakaopulver
image

Rør smør og sukker lyst og luftig. Rør inn eggene, ett om gangen. Sikt hvetemel, bakepulver, og krydder og bland sammen så det blir en jevn masse. Kakaoen venter du med. Rør til slutt inn melken. Del røren i to og rør inn kakaopulveret i ene halvdelen. Ha i konditorfarge i den ene halvdelen, hvis dette er ønsket. Fordel den lyse røren i en liten brødform kledd med bakepapir. Stek den lyse kaken midt i ovnen på 180° i ca. 35 minutter. La kaken hvile 10 min i formen før du hvelver den over på en rist til videre avkjøling. Skjær kaken i 1 cm tykke stykker og stikk ut stjerner eller hjerter.
image

Legg litt av den mørke røren i bunnen av en brødform kledd med bakepapir og stable stjernene tett i tett etter hverandre. Hell over resten av en mørke røren så du fyller formen. Stek hele kaken midt i ovnen på 180° i 35–40 minutter. La kaken hvile 10 min i formen før du hvelver den over på en rist til videre avkjøling.
Til kremen trenger du:
180 g melis
1 ss kakaopulver
35 gram romtemperert smør
2- 3 ss kaffe
Rør sammen siktet melis, kakao og smøret. Tilsett lunken kaffe og rør til du får en glatt glasur. Strykes på kaken når den er avkjølt. Pynt gjerne med litt ekstra kakepynt på toppen 🙂
image

Dessverre trakk den mørke røren inn i mine røde hjerter under stekingen, så dette må jeg teste på en annen måte neste gang. Men smaken var fortryllende … og derfor syns jeg kaken fortjente en post på bloggen 🙂
Gledelig jul!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s