Pepperkaker

Det er tid for pepperkakene. Den største favoritten av alle Julens småkaker her i huset. Med all sitt krydder er de smakfulle gjennom hele Desember.
image

Til mine pepperkaker trenger du:
150 gram smør
1 dl sirup
2 dl sukker
1 dl fløte
½ ts nellik
½ ts ingefær
½ ts pepper
2 ts kanel
1 ts bakepulver
500 gram hvetemel
image

Husk at pepperkakedeigen må ligge kaldt en stund før du kjevler og stikker den ut, og jeg syns den er aller best hvis den får ligge over natten kaldt.
Bland smør, sirup, sukker i en kjele. Varm opp på middels varme til alt er helt smeltet. Ta kjelen av platen og avkjøl blandingen noe. Rør i fløten. Sikt i krydder, bakepulver og det meste av melet. Resten av melet rører du inn litt etter litt til du får en jevn og passe fast deig. La pepperkakedeigen stå kaldt til neste dag.
Legg gjerne deigen i en bolle hvor innsiden er kledd med plastfolie eller legg hele i en brødpose for at du lettere vil få ut deigen når den har ligget kaldt. Sett stekeovnen på 175 °C.
image

Elt deigen i litt mel på bordet og kjevle den ca. 3 mm tykk. Stikk ut forskjellige figurkaker og stek dem i 9-10 minutter til de er gyllenbrune. Avkjøl kakene på rist. Når de er kalde kan de pyntes med glasur eller annet du måtte ønske.
image

Gledelig Jul ❤

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s