Oreokake på en mandag

Når jentene møtes til litt slarv og venninnehygge på en mandag, passer det strålende med favoritten “Oreo Cake” på bordet.
image
Her er min favoritt oppskrift:
350 gram oreokjeks fra eget kjøkken, eller 2,5 pk oreokjeks fra butikken
100 g romtemperert smør
200 g kremost, gjerne philadelfia
2,5 dl melis
2,5 dl kremfløte
3 dl sjokolademousse, eller 1 pk ferdigposemix sjokolademousse
image

Finhakk 300 gram av kjeksen for hånd eller legg kjeksen i en pose og knus den med en sleiv. Ha kjeksen i en bolle. Med oreokjeks som er hjemmelaget får man en fyldigere smak. Smelt smør og hell det over kjeksen. Sett en kakering, 22 cm på et fat. Fyll kjeksblandingen godt ned på fatet og trykk den inntil fatet og helt ut til kakeringen. Sett kaldt mens du lager ostekremen. Bland kremost med melis og rør godt til en fin krem. Pisk kremfløten stiv og vend forsiktig inn i osteblandingen. Bre 2/3 av ostekremen på kjeksbunnen. Grovhakk resten av kjeksen og stikk ned 1/3 av dem i ostekremen. Sett kjølig i ca. 30 min, mens du lager din sjokolademousse. Jeg liker best min egen hjemmelagde sjokolademousse, men det fungerer også med den du ferdigmiksen i pose du får i butikken. Ha sjokolademoussen forsiktig over ostekremen. Stikk grovhakkede kjeks ned i moussen. Sett kaken i kjøleskapet i ca. 30 min. Fordel resten av ostekremen over sjokolademoussen. Ha over de siste biter med grovhakkede kjeks til pynt. Settes i kaldt i minimum en time. Denne kaken kan bakes dagen før den skal serveres. Og smaker like godt – og mulig bedre dagen etter 🙂

Takk Bakelyst.no for godt tips til mandagskaken 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s